Gaat uw bedrijf ook online?

Van een eenvoudige webshop tot een geautomatiseerde webshop, wij helpen u!

Je zoekt een webdesigner om je website te maken, zodat het professioneel afgewerkt is. Je budget is beperkt, je bent tenslotte een ondernemer en geen multinational. Onze wegdesigners maken er hun levensdoel van om voor zoveel mogelijk ondernemers een website te bouwen die topkwaliteit combineert met een haalbare prijs. Onze kracht is een innovatief webdesign process. Onze wegdesigners zien wegdesigns als een kunst.



Bekijk hier onze portfolio van onze laatste webshops

Portfolio

FAQ

1Zijn er na het ontwerpen van een website nog kosten?

De enige terugkerende kost, is de jaarlijkse huur van je webhosting waarop uw website of e-Commerce website geplaatst is, en de domeinnaam waaraan uw website of e-Commerce website gekoppeld is. Enige extra (mogelijke) kost is indien u hebt gekozen om na het ontwerp van uw website te werken met onze service packs voor het onderhoud van uw website of e-Commerce website

2Werken de websites in alle browsers?

Internet Explorer is al enige tijd niet meer de enige internetbrowser die gebruikt wordt. Firefox, Safari, Opera en tegenwoordig ook Chrome van Google worden belangrijke concurrenten voor Internet Explorer. Door deze ontwikkeling op het gebied van browsers, heeft dat ook consequenties voor webdesign bedrijven.

Niet alle browsers maken gebruik van dezelfde standaarden en zo kan het dus zijn dat een website er in Firefox heel anders uit komt te zien dan door de webdesigner eigenlijk bedoeld was. Natuurlijk zijn hier diverse oplossingen voor en zorgen bij Westdesign dat ontworpen websites ‘cross-browser compatible’ zijn.

Je zou zeggen dat websites er in zowel Internet Explorer 6, 7 als 8 allemaal hetzelfde uit zien. Dit is helaas niet zo en het kost dan ook enig werk om een website er in al deze browsers hetzelfde uit te laten zien… en werken. Internet Explorer 6 kan bijvoorbeeld niet overweg met transparantie in afbeeldingen (png en gif). Internet Explorer 7 en 8 ondersteunen dit weer wel.


Verschil met andere browsers zoals Firefox, Chrome en Safari

Het belangrijkste browserverschil zit in de de manier waarop de browser CSS ‘rendert’. Zo gebruikt Internet Explorer 8 nog steeds CSS2 en accepteert slechts sommige elementen uit CSS3. Firefox, Chrome en Safari ondersteunen CSS3 wel (volledig) waardoor dit verschillen op zal leveren in weergave. Deze verschillen zijn echter wel op te vangen met uitzonderingen in de CSS code (browser-specifieke stylesheets) waardoor als resultaat een website er alsnog in alle browsers hetzelfde uit kan zien.

Website testen op cross-browser compatibiliteit voor alle browsers

Door de verschillen die kunnen optreden in de browsers is het erg belangrijk om de uitvoerig te testen op een correcte weergave en werking van de website. Nu is het mogelijk om alle browsers te installeren maar is het lastig om een website te controleren in Internet Explorer 6 of 7, als je Internet Explorer 8 hebt geïnstalleerd. Daarvoor kun je als webdesigner diverse tools gebruiken waarin zowel Internet Explorer 6, 7 en 8 te testen zijn.

Waarom is cross-browser compatibility zo belangrijk?

Cross-browser compatibility wordt steeds belangrijker voor websites. Voorheen was Internet Explorer veruit de meest gebruikte browser maar de concurrentie wordt groter en het marktaandeel van Internet Explorer neemt langzaam maar zeker af. Met Firefox (Mozilla), Chrome (Google) en Safari (Apple) heeft Internet Explorer (Microsoft) drie geduchte concurrenten. Zolang deze browsers niet dezelfde standaarden hanteren zal het belangrijk zijn om als webdesigner aandacht te blijven besteden aan controlewerkzaamheden ten aanzien van cross-browser compatibility.

3Wat is een responsive website?

Simpel gezegd passen responsive websites zich aan naar de scherm resolutie die een bezoeker van de website gebruikt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website die veranderd kwam layout afhankelijk welk resolutie er gebruikt wordt.

Gezien de verscheidenheid in beeldscherm resoluties alsmaar zal toenemen wordt dit een belangrijk punt in de ontwikkeling van een website. Daarnaast is er geen ingewikkelde apparaat detectie of javascript nodig. Er is slechts één website waarvan de broncode onderhouden moeten worden.

Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en in welke hoedanigheid. De tekst is dan altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen. Deze techniek is ook uitstekend te combineren met een CMS systeem

4Mijn domeinnaam en hosting staan bij een andere provider. Nemen jullie dit over?

Zeker. Network-IT regelt met veel plezier de overgang en zorgt ervoor dat alles vloeiend verloopt.

Maak een vrijblijvende afspraak